Dostupni linkovi

Zaposleni RTCG najavili jednočasovni štrajk


Fotoarhiv: Zgrada Radio-televizije Crne Gore u Podgorici
Fotoarhiv: Zgrada Radio-televizije Crne Gore u Podgorici

Jednočasovni štrajk upozorenja zaposlenih u Radio-televiziji Crne Gore (RTCG) biće održan 24. aprila pred zgradom crnogorskog javnog medijskog servisa u Podgorici, najavio je Štrajkački odbor Sindikata zaposlenih RTCG-a.

Sidnikat je saopštio da će to biti prvi štrajk u istoriji RTCG.

Naveo je da nakon višemesečnih pregovora sa menadžmentom RTCG nije postignut dogovor o povećanju zarada koje je su zaposleni tražili u skladu sa preporukom Ministarstva finansija.

Dodaje se da se preporuka odnosi na povećanje zarada u javnom sektoru radi ublažavanja posledica inflatornog udara.

"Iako nam je generalni direktor RTCG-a Boris Raonić na Skupštini sindikata početkom aprila javno obećao da je menadžment za tu namenu izdvojio milion eura, gotovo svakodnevni pregovori prolaze kroz stalne opstrukcije i odugovlačenja. Dogovor nije postignut“, saopštio je Sindikat RTCG.

Sindikat navodi da je njegov predlog povećanja koeficijenata najpovoljniji za zaposlene RTCG-a, da je usklađen sa preporukama Ministarstva finansija i da se uklapa u finansijska sredstva koja je izdvojio menadžment.

RTCG navodi da je generalni direktor crnogorskog Javnog servisa Boris Raonić 22. aprila saopštio da je menadžment Radio-televizije spreman da potpiše kolektivni ugovor koji daje veća prava od prethodnog i predviđa veća primanja od inicijalnih zahteva oba sindikata.

XS
SM
MD
LG