Dostupni linkovi

Osumnjičeni za ubistvo devojčice kod Bora negirao krivicu


Policija u Boru nakon nestanka dvogodišnje Danke Ilić, 26. mart 2024.
Policija u Boru nakon nestanka dvogodišnje Danke Ilić, 26. mart 2024.

Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić na istoku Srbije saslušan je 11. jula u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, kada je negirao izvršenje krivičnog dela, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa (RSE) u toj instituciji.

Prethodno je 4. juna drugi osumnjičeni negirao krivicu.

Za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić osumnjičena su dvojica radnika javnog preduzeća "Vodovod" iz Bora.

Oni su uhapšeni početkom aprila, nakon čega je policija saopštila da su priznali da su devojčicu udarili automobilom i potom njeno telo ostavili na deponiji.

Policija, međutim, i dalje traga za njenim telom.

Danka Ilić je nestala 26. marta ispred kuće u naselju Banjsko Polje kod Bora.

Istog dana započela je potraga za njom u kojoj je učestvovao veliki broj pripadnika policije, Gorske službe spasavanja, ali i građana.

Istragu su obeležile brojne kontroverze.

Iako je policija ranije saopštila da su osumnjičeni priznali delo, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je u maju saopštilo da je uzeto više od 500 tragova sa službenog vozila JKP "Vodovod" za koji policija sumnja da su vozila dvojica osumnjičenih kada su udarili devojčicu.

"Do sada su veštačenja pokazala da se ni na jednom tragu ne nalazi DNK Danke Ilić, kako u samom automobilu, tako i na spoljašnjim delovima vozila", saopštilo je tužilaštvo.

Takođe, u pritvoru je 7. aprila preminuo brat jednog od osumnjičenih. Njemu je bilo određeno zadržavanje do 48 sati u policijskoj stanici u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog dela, pomogao bratu.

U saopštenju policije, navedeno je da je reč o prirodnoj smrti. Međutim, Institut za sudsku medicinu u Beogradu je obdukcijom utvrdio da je D. D. (40) preminuo od posledica batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu veštaka.

XS
SM
MD
LG