Dostupni linkovi

Pet osoba optuženo za smrt glumca Matthewa Perryja


Glumac Matthew Perry
Glumac Matthew Perry

Krivične prijave protiv pet osoba podnesene su u vezi sa smrću glumca i zvijezde serije "Prijatelji" Matthewa Perrija, prenosi Reuters.

Među optuženima su dva doktora i Perryjev pomoćnik koji su bili dio "široke podzemne kriminalne mreže" koja je dijelila velike količine lijeka ketamina na recept glumcu i drugima, rekao je američki državni advokat Martin Estrada.

"Optuženi su iskoristili probleme s ovisnošću koje je imao gospodin Perry kako bi se obogatili", rekao je Estrada na konferenciji za novinare u Los Angelesu.

Smrt Matthewa Perryja bila je nesreća izazvana "akutnim učincima ketamina", potvrdili su ranije medicinski dužnosnici u Los Angelesu.

Američki glumac pronađen je mrtav u bazenu svoje kuće u Los Angelesu u oktobru 2023., ali obdukcija u to vrijeme nije dala uvjerljive rezultate. Utapanje se navodi kao faktor koji je pridonio njegovoj smrti. Kasniji testovi pokazali su da je u njegovom tijelu bila prisutna visoka razina ketamina. Stručnjaci su rekli da obično ljudi koji imaju toliko ketamina u organizmu se nalaze pod generalnom anestezijom koju nadziru doktori tokom operacije.

Mjesecima su detektivi odjela za ubistva u Los Angelesu i federalni agenti istraživali kako je Perry došao do lijeka na recept.

Perry je javno prizao višedecenijsku zloupotrebu droga i alkohola. Prema podacima intervjua citiranim u njegovoj autopsiji bio je trijezan 19 mjeseci prije smrti. Intervjui svjedoka u izvještaju o autopsiji rekli su da je bio podvrgnut terapiji ketamina za depresiju i anksioznost.

Matthew Perry bio je najpoznatiji po ulozi Chandlera Binga u sitcomu Friends (Prijatelji).

Ekipa 'Prijatelja': David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox Arquette, Jennifer Aniston i Matt LeBlanc, 22. septembar 2022.
Ekipa 'Prijatelja': David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courteney Cox Arquette, Jennifer Aniston i Matt LeBlanc, 22. septembar 2022.

Serija je pratila šest mladih prijatelja koji žive u New Yorku i emitirala se od 1994. do 2004. Finalnu epizodu gledalo je 52,5 miliona u SAD-u, što ju čini najgledanijom TV epizodom 2000-ih godina.

XS
SM
MD
LG