Dostupni linkovi

Proslava kandidata Partije demokratskog progresa Draška Stanivukovića u Banjaluci, 6. oktobar 2024.
Proslava kandidata Partije demokratskog progresa Draška Stanivukovića u Banjaluci, 6. oktobar 2024.

Stanivuković proglasio pobjedu u Banjaluci, a zajednički kandidat srpskih stranaka u Srebrenici

  • U BiH su održani Lokalni izbori na kojima su građani birali oko 140 gradonačelnika i načelnika općina, te sazive općinskih i gradskih vijeća.
  • Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je prve preliminarne rezultate, a prethodno je više političkih stranaka proglasilo pobjedu.
  • Pravo glasa imalo je nešto više od 3,4 miliona građana, a na birališta je izašlo 47,72 posto glasača.
  • Zbog poplava, odrona i klizišta, izbori su odgođeni u pet općina.
20:28 6.10.2024.

SNSD proglasio pobjedu u Doboju

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) proglasio je pobjedu u Doboju, gradu na sjeveru BiH, tvrdeći da je njihov kandidat za gradonačelnika odnio ubjedljivu pobjedu.

Kako je saopšteno iz Izbornog štaba te stranke u Doboju, za Jerinića je glasalo više od 6.200 glasača na osnovu obrađenih 30 biračkih mjesta, dok je protivkandidat Slobodan Dragičević iz Srpske demokratske stranke osvojio 900 glasova.

"Ono što smo i obećali, rekli smo da ćemo u naredne četiri godine imati jaku skupštinsku većinu, veliku pobjedu, koja je u interesu Grada Doboja", rekao je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Boris Jerinić, koji je tu funkciju obavljao i u prethodne četiri godine.

U Doboju je registrovano nešto više od 63.000 glasača, a prema zvaničnim podacima, do 15 sati glasalo je 40 odsto birača.

20:31 6.10.2024.

SNSD proglasio pobjedu u Srebrenici, Prijedoru i još nekoliko opština

Miloš Vučić, kandidat SNSD-a, proglasio je pobjedu u utrci za načelnika Opštine Srebrenica.

Vučić je kazao da je sa oko 1.000 glasova pobijedio protukandidata Hamdiju Fejzića te je uz vatromet proglasio pobjedu u Srebrenici.

Proslava u Srebrenici nakon što je načelnički kandidat Miloš Vučić proglasio pobjedu, 6. oktobar 2024.
Proslava u Srebrenici nakon što je načelnički kandidat Miloš Vučić proglasio pobjedu, 6. oktobar 2024.

Na upit kako će se odnositi prema genocidu u Srebrenici i bošnjačkim žrtvama, Vučić je rekao da "sve žrtve prethodnih ratova zaslužuju poštovanje".

"Nijedan političar nije rekao drugačije. Što se tiče Bošnjaka, ja žu težiti da prekinemo sve te podjele na skelanski dio i srebrenički dio, Bošnjake i Srbe i da budem posvećen budućnosti. Naši problemi su svakodnevni, manje više slični i ne dijele se ni po kom osnovu", rekao je Vučić.

SNSD je, također, proglasio pobjedu njihovog kandidata Slobodana Javora u Prijedoru. Iz ove partije su istakli da je njihov kandidat za gradonačenika osvoji 67 odsto glasova, na prebrojanih 66 odsto biračkih mjesta.

Iz ove partije su saopštili i da je njihov kandidat Božo Sjeran osvojio novi mandat za načelnika Istočnog Mostara. Sjeran je na prethodnim lokalnim izborima osvojio mandat u ovoj opštini kao kadar SDS-a.

20:42 6.10.2024.

Stanivuković proglasio pobjedu u Banjaluci

Draško Stanivuković, kandidat Partije demokratskog progresa, proglasio je na društvenoj mreži Instagram pobjedu, ističući da je osvojio drugi mandat za gradonačelnika Banjaluke.

"Samo da vas obavijestim da smo i ove izbore izdominirali. Molim posmatrače i sve koji nas podržavaju da ostanu do kraja na biračkim mjestima i na taj način odbrane i posljednji glas!", navodi se u objavi Stanivukovića na Instagramu.

Iz PDP-a ističu da na 50.000 prebrojanih glasova njihov kandidat za gradonačelnika vodi za više od 10.000 glasova u odnosu na Nikolu Šobota, kandidata Dodikovog SNSD-a.

Kandidat PDP-a Draško Stanivuković nakon što je proglasio pobjedu za gradonačelnika Banjaluke, 6. oktobar 2024.
Kandidat PDP-a Draško Stanivuković nakon što je proglasio pobjedu za gradonačelnika Banjaluke, 6. oktobar 2024.

Zvaničnih podataka o broju osvojenih glasova za gradonačelnika Banjaluke još nema.

20:49 6.10.2024.

SNSD proglasio pobjedu

Savez nezavisnih socijaldemorkata, čiji je lider predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, proglasio je pobjedu na lokalnim izborima. Istakli su kao su odnijeli pobjedu u 70 odsto lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

Iz ove partije tvrde da su pobijedili u više od 45 lokalnih zajednica.

Tako, među ostalim, tvrde da su pobijedili u Novom Gradu, Kostajnici, Laktašima, Mrkonjić Gradu, Istočnom Sarajevu, Trebinju, Drvaru, Vlasenici.

Zvanični rezultati izbora još nisu objavljeni.

Učitajte više sadržaja...

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG