Dostupni linkovi

Otvorena pošta Kosova u Severnoj Mitrovici


Ekspozitura Pošte Kosova u Severnoj Mitorivici, 29. avgust 2024
Ekspozitura Pošte Kosova u Severnoj Mitorivici, 29. avgust 2024

Pošta Kosova otvorila je u četvrtak svoju prvu jedinicu u Severnoj Mitrovici, pošto su kosovkse vlasti početkom meseca na severu Kosova zatvorile ekspoziture Pošta Srbije.

Ministarka pravde Kosova Artane Rizvanoli i ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići prisustvovali su otvaranju pošte u centru Severne Mitrovice u osam časova.

Nekoliko aktivista i predstavnika političke partije Srpska demokratija negodovali su zbog otvaranja pošte koristeći pištaljke.

Pošta Kosova ima nameru da pruži sve poštanske usluge svima u svim delovima Kosova, rekla je Rizvanoli.

"Veoma je važno što je otvorena ova poslovnica ovde danas i građani Severne Mitrovice sada imaju priliku da se obrate ovoj kancelariji i završe sve usluge koje nudi ova kancelarija. Imate usluge pošte i usluge telekoma", rekao je Krasnići u obraćanju medijima.

Početkom avgusta policija Kosova zatvorila je devet ekspozitura Pošta Srbije na severu Kosova, nakon informacija dobijenih od Regulatornog organa za elektronske i poštanske komunikacije (ARKEP) da privredni operateri posluju na teritoriji Kosova bez dozvole i bez registracije u Agenciji za poslovne registre na Kosovu (ARBK)

Srbi na sjeveru Kosova frustrirani zbog zatvaranja poslovnica Pošte Srbije
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:04:09 0:00

Pošta Srbije na Kosovu vrši različite isplate Srbima na Kosovu iz sredstava koja dodeljuje Vlada Srbije, uključujući plate, dečje dodatke i penzije.

Zatvaranje ekspozitura Pošta Srbije na severu Kosova osudili su EU i SAD ocenjujući da je taj akt jednostran i da nije koordinisan.

XS
SM
MD
LG