Dostupni linkovi

Uhapšenom Milenkoviću određeno policijsko zadržavanje do 48 sati


Hapšenje Milenkovića uzburkalo Severnu Mitrovicu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Advokat uhapšenog Miluna Milenkovića, Nebojša Vlajić potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je njegovom branjeniku određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i da u tom roku treba da bude izveden pred sudiju.

Vlajić je za RSE rekao da se Milenkoviću na teret stavlja napad iz decembra prošle godine kod Opštinske izborne komisije i od 29. maja u Zvečanu, kada je došlo do sukoba sa pripadnicima Misije NATO-a na Kosovu (KFOR).

"To mu se stavlja na teret, a iz toga tri krivična dela: terorizam, nasilna promena ustavnog uređenja i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom", rekao je Vlajić.

Šestog decembra 2022. su u prostorijama Opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala.

Zbog ovog slučaja je 9. decembra na prelazu Jarinje uhapšen Dejan Pantić, bivši pripadnik Policije Kosova, što je izazvalo krizu na severu Kosova i podizanje barikada od strane Srba.

Barikade su uklonjene 29. decembra nakon što je odlukom suda Pantiću omogućeno da bude u kućnom pritvoru.

Milun Milenković uhapšen je u frizerskom salonu u Severnoj Mitrovici, a hapšenje je sprovela Specijalna policijska jedinica.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja (Xhelal Svecla) rekao je da je policija uhapsila "jednog od vođa kriminalne formacije 'Civilna zaštita' i vođu kriminalnih grupa koje su godinama terorisale naše građane, napadale pripadnike Policije Kosova i institucije Republike Kosovo".

XS
SM
MD
LG