Dostupni linkovi

Na Kosovu uhapšeno sedam članova AlbKings grupe


Ilustrativna fotografija iz arhive
Ilustrativna fotografija iz arhive

Vlasti na Kosovu uhapsile su sedam osoba zbog sumnje da su počinile krivično djelo krađe identiteta i legitimacija.

Oni se, kako je saopštilo Osnovno tužilaštvo u Prištini, sumnjiče da su na Telegramu upravljali sada već zatvorenom grupom AlbKings u kojoj su se dijelile intimne fotografije različitih ljudi, njihovi kontakt brojevi, foto montaže i intimni video zapisi.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva Zejnulah Gaši (Zejnullah Gashi) je na konferenciji za medije rekao da se istrage nastavljaju i da postoji realna mogućnost da će se broj uhapšenih povećati.

Kosovska policija zaplenila novac iz filijale banke na severu

Parlamentarna skupština NATO odobrila unapređenje statusa Kosova

Pravosuđe ćuti godinu dana od sukoba KFOR-a i Srba u Zvečanu

On je rekao da su tužilaštvo i policija, zahvaljujući bliskoj saradnji sa građanima Kosova, uspjeli da počinioce uhapse u kratkom roku.

"Meta slučaja bili su građani Kosova, čime je teško narušen njihov lični i moralni integritet, distribucijom intimnih fotografija i video snimaka, što je stvorilo neizvjesnost među građanima", kazao je.

U međuvremenu, tužiteljka na ovom slučaju, Ereza Bajrami-Kastrati, rekla je da je slučaj otvoren početkom 2024, nakon objave u medijima o aktivnostima te grupe koja je imala veliki broj sljedbenika.

Kazala je da je 16. aprila uhapšen jedan od administratora AlbKingsa zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađe identiteta i legitimacija.

Dana 23. aprila uhapšena je i žena koja se takođe sumnjiči da je bila jedna od administratorki grupe. Ona je, kao i ostale osobe, u pritvoru.

Bajrami-Kastrati je rekla da je 23. aprila uhapšen i glavni administrator i osnivač skupine.

'Perspektiva' na Kosovu: Porodično nasilje problem u svim društvima
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:27:21 0:00
XS
SM
MD
LG