Dostupni linkovi

Izrael otvara granice za turiste iz 14 zemalja


Tel Aviv, 18. april 2021. godine
Tel Aviv, 18. april 2021. godine

Izrael će otvoriti svoje granice za vakcinisane i turiste koji su se oporavili od bolesti koju izaziva korona virus iz 14 zemalja, počev od 23. marta, javio je u sredu, 5. maja, izraelski TV Kanal 12.

Tu zemlju će moći da posećuju turističke grupe iz Danske, SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Italije, Malte, Islanda, Irske, Portugala, Novog Zelanda, Australije, Singapura i Hongkonga.

Ministarka turizma Orit Farkaš-Hakoen izjavila je da je u proteklim nedeljama govorila mnogo o potrebi da se dovedu vakcinisani turisti u Izrael i iskorsti prednost činjenice da je ta zemlja bezbedna kako bi se doprinelo izraelskoj ekonomiji.

Farkaš-Hakoen je rekla da će Izrael otvoriti granice za turiste koji su vakcinisani vakcinama odobrenim u SAD i EU, zbog čega je onemogućen dolazak turista iz zemalja poput Rusije, prenose izraelski mediji.

U početku će moći da dolaze samo turisti iz navedenih zemalja i njih će pratiti vakcinisani vodiči i vozači.

U narednim mesecima proširiće se mogućnost dolaska za turiste i potencijalno omogućiti da dolaze i pojedinično.

Ministarstvo zdravlja Izraela je prošle nedelje preporučilo odlaganje izraelskog turističkog programa zbog širenja soja korona virusa koji hara Indijom.

Iako Vlada Izraela nije uzela u obzir tu preporuku, u ponedeljak je zabranjeno putovanje u sedam visokorizičnih zemalja i primenjuju se novi propisi o karantinu za Izraelce koji se vraćaju iz tih zemalja (Indija, Meksiko, Južna Afrika, Brazil, Ukrajina, Etiopija, Turska), uključujuči vakcinisane i one koji su preboleli COVID-19.

Broj novozaraženih u Izraelu je opao zahvaljujući uspešnoj kampanji vakcinacije.

Do sada je revakcinisano više od pet od ukupno devet miliona stanovnika te zemlje.

U njoj je zabeležen pad turizma od 81 procenta prethodne godine zbog pandemije korona virusa.

XS
SM
MD
LG