Dostupni linkovi

U padu helikoptera kod vrtića u Ukrajini poginuo vrh MUP-a i dijete


LOOP HELIKOPTER KIJEV.mp4

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova je među 14 poginulih, uključujući jedno dijete, u padu helikoptera u blizini vrtića i stambene zgrade u ukrajinskom gradu Brovari kod Kijeva, saopštili su zvaničnici u sredu, 18. januara.

Prve nepotvrđene informacije govorile su o 16 ili 18 mrtvih, ali Državna služba za hitne slučajeve (SES) navela je u saopštenju da je broj poginulih smanjen, uključujući jedno dijete, dok je prethodno prijavljena smrt troje djece.

Prema revidiranom broju povrijeđenih u nesreći helikoptera oko 20 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Ukrajine povrijeđen je 25 osoba, uključujući 11 djece.

Među poginulima je nekoliko najviših zvaničnika ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući ministra unutrašnjih poslova Denisa Monastirskog i njegovog prvog zamenika ministra Jevgenija Jenjina, rekao je on.

Monastirski, 42-godišnji otac dvoje dece, imenovan je za ministra unutrašnjih poslova 2021. godine.

"Mlad čovjek, veliki patriota. Uradio je dosta za Ukrajinu, radio na policijskoj reformi. Ovo je velika tragedija, za Ukrajinu, za njegovu porodicu", rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

U bolnici se nalaze 22 osobe, uključujući desetero dece.

Zvaničnici su rekli da su se u vreme nesreće u vrtiću nalazila deca i zaposleni.

Ministar policije Ukrajine među poginulima u padu helikoptera
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00

Uzrok pada helikoptera još uvijek je nepoznat, a Kirilo Timošenko zamjenik šefa administracije predsjednika rekao je da je još uvijek prerano govoriti o uzroku pada. Ukrajinski zvaničnici također nisu spominjali nikakav ruski napad u tom području. Iz ureda glavnog tužioca rečeno je da istražuju i razmatraju sve moguće uzroke.

Pad helikoptera dolazi u momentu dok ruska invazija na Ukrajinu ulazi u 11 mjesec, a zemlja još oplakuje smrti 45 osoba ubijenih u napadu na stambeni blok u Dnjepru.

Rat u Ukrajini

Priče, analize, foto i video zapisi o ratu u Ukrajini.

XS
SM
MD
LG