Dostupni linkovi

Uhapšena žena zbog uvreda i pretnji vlasniku poslastičarnice u Beogradu


Policijsko vozilo u Beogradu, ilustrativna fotografija
Policijsko vozilo u Beogradu, ilustrativna fotografija

Policija u Srbiji uhapsila je Lj. K. (1968) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije 21. avgusta.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je uhapšena 18. avgusta na društvenoj mreži X postavila objavu u obliku glasovne poruke u kojima se iznosi niz uvreda i pretnji po verskoj osnovi vlasniku poslastičarnice "Pelivan" u Beogradu.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena u nadležno tužilaštvo, piše u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je ovu poslastičarnicu 20. avgusta, objavljeno je na njegovom Instagram nalogu.

"Poslastičarnica Pelivan deo je naše zajedničke baštine, ne samo Beograda, već i cele Srbije", napisao je Vučić na instagramu i dodao da "pretnjama koje su prethodnih dana upućene vlasnicima nema mesta u našem društvu".

Zaštitnik građana Zoran Pašalić osudio je 19. avgusta pretnje u uvrede upućene vlasnicima beogradske poslastičarnice. Najavio da će u cilju podrške posetiti porodicu "u čijem je vlasništvu ta najstarija poslastičarnica na Balkanu", navodi se na sajtu Zaštitnika građana.

Povodom ovog slučaja oglasila se i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković koja je osudila "diskriminatoran govor" upućen vlasnicima ugostiteljskog objekta, piše na sajtu ove institucije.

XS
SM
MD
LG