Dostupni linkovi

Penzionerima u Crnoj Gori koji se vakcinišu vaučer od 50 eura


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Penzioneri u Crnoj Gori koji se u julu vakcinišu prvom dozom vakcine protiv korona virusa dobit će turistički vaučer u vrijednosti od 50 eura, predviđeno je novim mjerama Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Iz tog ministarstva je saopšteno da će nove mjere važiti od 3. do 16. jula.

Novim mjerama se omogućava jedan slobodan dan nakon vakcinacije zaposlenima u državnim institucijama, a iz Ministarstva su preporučili privatnicima da slijede njihov primjer.

Ministarstvo zdravlja svim državljanima Crne Gore koji su vakcinisani Sinopharm ili Sputnik V vakcinom omogućit će besplatno PCR testiranje u Institutu za javno zdravlje, u svrhu putovanja u inostranstvo, ukoliko određena država to zahtijeva.

Novim mjerama povećava se dozvoljeni broj navijača na sportskim događajima, umjesto dosadašnjih deset posto, omogućava se da broj posjetilaca bude 30 posto od ukupnog broja sjedišta.

Produžava se termin izvođenja muzike uživo u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata do 23.00 sata, a muzika uživo na otvorenom može da se izvodi od 20.00 sati do ponoći.

Mjerama se širi lista zemalja čiji državljani u Crnu Goru mogu da uđu bez testova ili dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa i od 3. jula u Crnu Goru slobodno mogu da uđu državljani SAD-a i Kanade.

Mjere važe do 16. jula, a u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, one će momentalno biti pooštrene u skladu sa situacijom, naveli su iz Ministarstva zdravlja.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović rekla je da je stopa vakcinacije kod mladih veoma niska i da će država pokušati da je poveća nizom kampanja, a jedna od njih je i podjela besplatnih ulaznica za muzički festival onima koji se vakcinišu.

Ona je rekla da je u maju i junu testirano 6.389 turista od kojih je 45 bilo pozitivno na korona virus.

U Crnoj Gori je u posljednja 24 sata registrovano 20 novih slučajeva infekcije korona virusom, a nije bilo preminulih pacijenata povezanih sa epidemijom, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-a 19 u Crnoj Gori je 293.

Od početka pandemije inficirano je 100.292 osoba, a preminulo je 1.613.

XS
SM
MD
LG