Dostupni linkovi

Džordž Kluni pozvao Bajdena da odustane od predsedničke trke


Glumac Džordž Kluni i predsednik SAD Džo Bajden u Beloj Kući, 4. decembar 2022.
Glumac Džordž Kluni i predsednik SAD Džo Bajden u Beloj Kući, 4. decembar 2022.

Filmska zvezda i dugogodišnji pristalica demokrata Džordž Kluni (George Clooney) pridružio se u sredu pozivima Džou Bajdenu (Joe Biden) da odustane od predsedničke trke, samo nekoliko nedelja pošto je predvodio akciju prikupljanja sredstava koja je donela rekordnu sumu za jedno veče za Bajdenovu kampanju.

Kluni je u članku u Njujork tajmsu (The New York Times) rekao da voli Bajdena, ali da će Demokratska partija izgubiti predsedničku trku, kao i kontrolu u Kongresu s njim kao kandidatom.

"Ovo nije samo moje mišljenje; Ovo je mišljenje svakog senatora i člana kongresa i guvernera sa kojima sam razgovarao nasamo", napisao je Kluni koji je bio domaćin nekoliko holivudskih skupljanja sredstava, uključujući i za Bajdena prošlog meseca.

Kluni je naveo da bi Demokratska partija trebalo da izabere novog kandidata na konvenciji sledećeg meseca, rekavši da će proces biti "haotičan", ali da će "probuditi" birače.

Fokusirajući veliki deo svog dela na Bajdenove godine, Kluni je primetio razlike koje je video u 81-godišnjem predsedniku tokom nedavnog događaja u Los Anđelesu u poređenju s ranijim godinama.

Upitan za komentar Klunijevog teksta, Bajdenov štab je ukazao na predsednikovo pismo demokratama u Kongresu ranije ove nedelje u kojem je obećao da će ostati u trci.

Njegov tim je takođe osporio glumčevo predstavljanje Bajdenovog ponašanja tokom prikupljanja sredstava u Los Anđelesu, pri čemu su zvaničnici kampanje koji su prisustvovali događaju istakli da je predsednik ostao više od tri sata na događaju, uprkos tome što se upravo vratio iz Evrope.

Izvor: AP
XS
SM
MD
LG