Dostupni linkovi

Britanska policija uhapsila tinejdžera koji je izbo nožem devet lica, uglavnom dece


Policajci i forenzičko osoblje u Sautportu, severozapadna Engleska, 29. jula 2024., nakon napada nožem.
Policajci i forenzičko osoblje u Sautportu, severozapadna Engleska, 29. jula 2024., nakon napada nožem.

Britanska policija uhapsila je u ponedeljak, 29. jula, 17-godišnjeg mladića nakon što je najmanje devet ljudi izbodeno nožem u gradu Sautportu na severozapadu Engleske u ponedeljak, a svedoci su rekli lokalnim medijima da su videli kako hitne zdravstvene službe pomažu deci koja su krvarila.

Britanski premijer Kir (Keir) Starmer je nazvao ovaj napad "duboko šokantnim".

Služba hitne pomoći saopštila je da je tretirala devet pacijenata sa ubodnim povredama koji su prebačeni u tri različite bolnice, uključujući dečju bolnicu Alder Hey.

Policija je saopštila da je uhapsila tinejdžera i zaplenila nož nakon što je pozvana da interveniše. Nije bilo šire ugroženosti javnosti, dodaje se u saopštenju policije.

Policija je dodala da se incident ne tretira kao da je povezan sa terorizmom i da ne traga ni za kim drugim. Uhapšeni tinejdžer je iz Benksa, sela nedaleko od Sautporta.

"U ovoj ranoj fazi, istrage su u toku kako bi se utvrdio motiv ovog tragičnog incidenta i apelujemo na ljude da ne spekulišu", saopštila je policija.

Bi-Bi-Si (BBC) i drugi mediji javili su da se napad dogodio u društvenom centru gde je bio zakazan ples i joga na muziku Tejlor Svift za decu osnovnoškolskog uzrasta.

"Užasne i duboko šokantne vesti stižu iz Sautporta. Moje misli su sa svima pogođenima", naveo je premijer Kir (Keir) Starmer na Iksu (X).

"Želeo bih da zahvalim policiji i hitnim službama na njihovom brzom reagovanju. Obaveštavaju me kako se situacija razvija", dodao je Starmer.

Izvor: Rojters

XS
SM
MD
LG