Dostupni linkovi

Kamion udario u granični prijelaz između BiH i Hrvatske


Granični prijelaz Bijača između BiH i Hrvatske (Arhivska fotografija)
Granični prijelaz Bijača između BiH i Hrvatske (Arhivska fotografija)

Vozač kamiona udario je 9. septembra u carinsku kućicu na graničnom prijelazu Bijača kod Ljubuškog u zapadnoj Hercegovini, pri čemu je lakše ozlijeđen granični policajac.

"Vozač je prilikom prelaska granice zadnjim dijelom ostvario kontakt sa carinskim objektom na bh. strani. Nastupila je veća materijalna šteta. Carinik koji se nalazio u objektu lakše je ozlijeđen", kazala je Mila Ćavar, glasnogovornica MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona za Radio Slobodna Evropa.

Međunarodni granični prijelaz Bijača, između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, otvoren je početkom 2016. godine kao prvi granični prelaz s potpunim inspekcijskim nadzorom što je omogućilo izvoz proizvoda biljnog i životinjskog porijekla iz BiH u Europsku uniju.

Nedavno je ovaj granični prijelaz spojen s autocestom na koridoru Vc koja vodi prema Mostaru kada je 4. septembra nakon godina kašnjenja otvoren most kod Počitelja.

S hrvatske strane prijelaza vodi autocesta "Dalmatina" prema Splitu i dalje prema Zagrebu koja je izgrađena 2013. godine.

XS
SM
MD
LG