Dostupni linkovi

Uhapšen mladić u Bihaću koji je prijetio zločinom u srednjoj školi


Bihać, Bosna i Hercegovina, ilustrativna fotografija
Bihać, Bosna i Hercegovina, ilustrativna fotografija

Mladić iz Bihaća koji je objavio na društvenim mrežama poruku kako se sprema da počini zločin u srednjoj školi u tom gradu je uhapšen, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u Federalnoj upravi policije (FUP) u četvrtak, 4. maja.

Kako je rečeno, mladić će biti zadržan 24 sata u pritvoru, nakon čega će biti prebačen u Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona.

Mladić je prethodno bio priveden u policiju u Bihaću, nakon što je protiv njega stiglo nekoliko prijava građana.

On je na društvenim mrežama objavio poruku nakon što je u Beogradu, 3. maja trinaestogodišnji dječak ubio u školi osmoro đaka i radnika obezbjeđenja škole. Teško su ranjeni šestoro učenika i jedna nastavnica.

"Također bih napomenuo da smo 7. oktobra prošle godine preduzimali mjere iz svoje nadležnosti, jer je navedeno lice na svom profilu objavilo kako je silovalo jednu djevojčicu. O tome smo obavijestili Kantonalno tužilaštvo. Dežurni tužilac je tada saslušao navedeno lice i obustavio istragu o tom događaju. O događaju koji se tiče posljednjih objava, rad na predmetu će nastaviti Federalna uprava policije i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva", kazao je komesar policije USK Jusuf Mešić.

Kako je rekao, riječ je o punoljetnom mladiću.

Dodao je i da je pojačan nadzor u Mješovitoj srednjoj školi u Bihaću, čiji je mladić bio učenik. Pored toga, policija je pojačala nadzor i u drugim školama na području ovog kantona.

Istovremeno, iz Mješovite srednje škole u Bihaću za RSE su kazali da se nastava održava redovno i da nema panike.

"Policijska uprava je odradila svoje. Direktor je trenutno u policiji i daje izjavu. On je bio naš učenik do prošle godine. Istraga je u toku", rečeno je za RSE iz ove školske ustanove.

XS
SM
MD
LG