Dostupni linkovi

Za maloljetnika osumnjičenog da je pucao u drugog učenika u Sarajevu tražen jednomjesečni pritvor


Srednja škola metalskih zanimanja u Sarajevu ispred koje je jedan učenik ranio drugog iz vatrenog oružja 24. oktobra 2024.
Srednja škola metalskih zanimanja u Sarajevu ispred koje je jedan učenik ranio drugog iz vatrenog oružja 24. oktobra 2024.

Tužiteljica Kantona Sarajevo predložila je u petak da se maloljetniku osumnjičenom da je iz vatrenog oružja nanio povredu drugom maloljetniku, odredi jednomjesečni pritvor.

Učenik koji je u četvrtak ispred Srednje škole metalskih zanimanja, drugom učeniku nanio povredu u predjelu potkoljenice, sumnjiči se za izazivanje opće opasnosti, nanošenje lake tjelesne povrede i nedozvoljeno držanje oružja.

Postupajuća tužiteljica predložila je sudiji za maloljetnike Općinskog suda u Sarajevu da se osumnjičenom maloljetniku odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivična djela.

On je posle incidenta zadržan 24 sata i u tom zakonskom roku tužiteljstvo je moralo da odluči o daljim mjerama.

Povrijeđeni maloljetnik prevezen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gde mu je konstatirana "lakša tjelesna povreda", navela je policija.

XS
SM
MD
LG