Dostupni linkovi

Optuženi za ugrožavanje bezbednosti novinarke Ane Lalić Hegediš nije se pojavio na suđenju


Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić Hegediš nedeljama je primala pretnje smrću i uvrede
Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić Hegediš nedeljama je primala pretnje smrću i uvrede

Optuženi za upućivanje pretnji novinarki Ani Lalić Hegediš nije se pojavio na glavnom pretresu u Višem sudu u Beogradu, te je prekršio meru zabrane napuštanja stana, rekao je Veran Matić predsednik Komsije za istraživanje ubistava novinara i izvršni direktor Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM).

Pretres u Višem sudu u Beogradu bio je zakazan za 3. jul.

Matić je u saopštenju, koje je prosledio ANEM, naveo da nema podataka o tome da li je okrivljeni, koji ima francusko i srpsko državljanstvo, napustio zemlju.

Kako je navedeno, Matić je uputio zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) da obezbedi zaštitu za porodicu Ane Lalić Hegediš.

RSE se obratio MUP-u sa zahtevom za informacije o ovom slučaju.

'Dolaze mi na kućni prag': Novinari u Novom Sadu na meti pretnji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:05:31 0:00

Matić je u saopštenju podsetio da je S.I. 11. marta iz Pariza preko mesindžera na Fejsbuku uputio poruke pretnji, uvreda i govora mržnje novinarki Ani Lalić Hegediš.

"Prilikom ulaska u zemlju, priveden je i pronađen je uređaj sa dokazom da je on izvršio krivično delo. Prema dostupnim informacijama, optuženi je priznao krivično delo, sud je naložio zabranu napuštanja stana do glavnog pretresa i oduzeo privremeno putna dokumenta", rekao je Matić.

Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić Hegediš nedeljama je primala pretnje smrću i uvrede zbog kritika koje je javno iznela na račun Srpske pravoslavne crkve i srpskog nacionalizma.

XS
SM
MD
LG