Dostupni linkovi

Nekoliko mrtvih u ruskim napadima na Ukrajinu, Kijev pokrenuo kontraudare


Požar u rafineriji nafte u selu Ilsky u Krasnodarskom kraju, Rusija, 4. maja 2023. Lokalne vlasti rekle su da je požar izazvao napad drona
Požar u rafineriji nafte u selu Ilsky u Krasnodarskom kraju, Rusija, 4. maja 2023. Lokalne vlasti rekle su da je požar izazvao napad drona

Najmanje šest osoba poginulo je 21. juna u ruskom granatiranju i raketnim udarima na Ukrajinu, dok Moskva tvrdi da je Kijev izveo "masivan" napad dronovima na okupirani Krim i nekoliko regiona unutar Rusije.

Pet civila je poginulo, a 11 je ranjeno u ruskim napadima na civilna područja u Donjecku, koje je bilo meta 22 puta u proteklih 24 sata, izvestio je šef regionalne vojne uprave Vadim Filjaškin 21. juna.

Dodao je da su granatiranjem oštećene privatne kuće i industrijski pogon.

U južnom regionu Herson, jedna osoba je poginula, a jedna je ranjena u ruskim granatiranjima i vazdušnim udarima, izvestio je regionalni guverner Aleksandar Prokudin.

Ukupno 15 naselja je pogođeno u regiji, uključujući centar Hersona, rekao je Prokudin, dodajući da je nekoliko privatnih kuća uništeno u granatiranju.

Severoistočni region Harkiv, koji je bio pod stalnim ruskim vatrenim napadima poslednjih nekoliko meseci, opet je bio meta noćnog granatiranja, rekao je regionalni guverner Oleg Sinehubov.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da su njeni sistemi protivvazdušne odbrane oborili 114 ukrajinskih dronova iznad okupiranog Krima i ruskih oblasti Krasnodar, Brjansk i Volgograd u, kako je rečeno, "masovnom" napadu rano 21. juna.

U napadu je jedna osoba ubijena, a četiri ranjene, dodaju.

Rafinerija nafte Ilsky u okrugu Seversk u Krasnodaru pogođena je krhotinama koje su pokrenule požar koji su ugasili vatrogasci, rekao je regionalni guverner Veniamin Kondratyev na Telegramu.

Krhotine drona takođe su pale u blizini autobuske stanice u Krasnodaru, pogodivši kotlovnicu i usmrtivši zaposlenika, rekao je Kondratyev.

Generalni štab Ukrajine je izvestio da su njihove snage "uspešno pogodile" nekoliko objekata u Rusiji i okupiranom Krimu tokom proteklih dve noći, uključujući rafinerije nafte, radarne stanice i skladišta dronova.

XS
SM
MD
LG