Dostupni linkovi

Britanski kralj operirao prostatu


Kralj Charles III, 13. 12. 2023.
Kralj Charles III, 13. 12. 2023.

Kraljica Camilla posjetila je svog supruga kralja Charlesa III. ponovno u bolnici u nedjelju, 28. januara, koji je treći dan na liječenju u klinici u središtu Londona gdje je podvrgnut operaciji prostate.

Charles (75) primljen je u londonsku kliniku u petak, nakon što su dužnosnici poduzeli neobičan korak otkrivši javno da ima povećanu prostatu, iako je stanje benigno.

Kraljeva snaha Kate Middleton također je trenutno na klinici nakon operacije abdomena. Catherine, princeza od Walesa (42), kako je službeno ime supruge princa Williama, već je 13. dan u bolnici.

Kraljeva je operacija potaknula porast internetskih pretraga pojma "uvećana prostata" na internetskoj stranici državne Nacionalne zdravstvene službe (NHS).

Dobrotvorna organizacija Prostate Cancer UK saopćila je da je u četvrtak u usporedbi sa srijedom zabilježila više od 100-postotni porast broja ljudi koji su koristili njezin online provjerivač rizika.

"Priroda ovih stvari je da će, ako je neka javna ličnost u pitanju, više muškaraca potražiti pomoć. To je dobra stvar", rekao je konzultant, urološki kirurg Ian Eardley.

Američki sekretar za odbranu Lloyd Austin 15. januara je izašao iz bolnice, nakon što je dvije sedmice liječen od komplikacija nastalih poslije operacije raka prostate.

XS
SM
MD
LG