Dostupni linkovi

Vladajuća koalicija RS: Ne zadiremo u ustavni sistem BiH


Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, konferencija u Istočkom Sarajevu
Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, konferencija u Istočkom Sarajevu

Predstavnici političkih partija koje čine vladajuću koaliciju u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska nakon održanog sastanka saglasni su da entitetska vlast ne zadire u ustavni sistem Bosne i Hercegovine (BiH) zahtjevom za vraćanje nadležnosti sa nivoa BiH i da je potrebno vratiti data ovlašćenja za formiranje Oružanih sanga BiH (OS BiH), Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH.

Milorad Dodik, lider vladajuće stranke Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) rekao je novinarima u Banjaluci da je na sastanku predstavnika vladajuće većine razmatran radni materijal koji se odnosi na vraćanje na ustavni sistem BiH, prenosi agencija SRNA.

On je kazao da bi, kada budu povučene saglasnosti za OS, UIO i VSTS BiH, najkasnije za šest mjeseci Srpska mogla urediti ovu oblast što je u skladu sa ustavima Srpske i BiH, te Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Predstavnici političkih partija koje čine vladajuću koaliciju u bh. entitetu Republika Srpska sastali su se u Banjaluci.

Sastanku su prisustvovali lideri Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, DEMOS Nedeljko Čubrilović, Socijalističke partije Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Narodne partije Srpske Darko Banjac i Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić.

Sastanak se održao u zgradi Vlade Republike Srpske.

XS
SM
MD
LG