Dostupni linkovi

Hapšenja zbog incidenta ispred internata Bogoslovije na Cetinju


Sjedište mitropolije crnogorsko - primorske SPC-a u Crnoj Gori, na Cetinju
Sjedište mitropolije crnogorsko - primorske SPC-a u Crnoj Gori, na Cetinju

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su uhapsili pet osoba zbog sumnje da su akteri incidenta ispred internata Bogoslovije Srpske pravoslavne crkve (SPC) u tom gradu, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Policija sumnja da su uhapšeni u noći između 14. i 15. aprila ispred internata Bogoslovije vrijeđali na vjerskoj inacionalnoj osnovi učenike i sveštenstvo koji borave i rade u toj ustanovi, pozivali ih na fizički obračun, te pokušali da uđu u internat, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni starosti 20 i 22 godine sa Cetinja, čija imena nisu objavljena već samo inicijali, lišeni su slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, navodi se u saopštenju.

„Sumnja se da su ova lica iste večeri oštetila putničko motorno vozilo vlasništvo jednog fizičkog lica iz Cetinja polomivši stakla na vozilu, ispisavši po vozilu grafit, te oštetivši vrata“, saopštila je policija.

Incident ispred bogoslovije je prijavio rektor te obrazlovne ustanove Srpske pravoslavne crke u Crnoj Gori Gojko Perović, koji je saopštio da ga je izazvala je grupa huligana ispred zgrade internata, lomeći školski inventar i uzvikujući psovke.

Izlaskom na lice mjesta policija nije zatekla oštećenja na zgradi internata, saopštila je policija nakon uviđaja 15. aprila.

XS
SM
MD
LG