Dostupni linkovi

Policija istražuje prijetnje ministarki zdravlja Crne Gore


Jelena Borovinić Bojović
Jelena Borovinić Bojović

Policija radi na provjeri mejl adrese sa koje su poslate anonimne prijetnje ministarki zdravlja Crne Gore Jeleni Borovinić Bojović, saopšteno je 15.aprila iz Uprave policije (UP) Radiju Slobodna Evropa (RSE).

Da zbog tih prijetnji ministarku od četvrtka (15.aprila) čuva policija 24 sata, izjavio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

“Nećemo dozvoliti da neko u Crnoj Gori bude ugrožen zbog posla koji obavlja”, rekao je za Abazović za Vijesti.

Iz UP je saopšteno da se intenzivno radi na identifikaciji osobe koja je putem mejla uputila prijetnje ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović, nakon što je ona prijavila da je dobila anonimni mejl prijeteće sadržine.

„Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala – Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog krimininala su obavijestili nadležnog tužioca, koji je kvalifikovao ovaj događaj kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti“, naveli su iz UP.

Osudu prijetnji i podršku ministarki Borovinić Bojović su uputili iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i Doma zdravlja Podgorica.

Ranije je Vlada Crne Gore najoštrije osudila prijetnje ministarki i, kako su naveli na Twitter objavi, njenoj porodici. Podršku joj je uputio i premijer Zdravko Krivokapić.

“Čast mi je imati takvog ministra u timu. Podrška!”, objavljeno je na Kriokapićevom Twitteru.

Jelena Borovinić Bojović je za ministarku zdravlja u Vladi Zdravka Krivokapića izabrana početkom decembra, glasovima Demokratskog fronta, Demokrata i građanskog pokreta URA, koji su osvojili većinu na avgustovskim izborima, čime je nakon tri decenije Demokratska partija socijalista prešla u opoziciju.

Do imenovanja za ministarku, Borovinić Bojović je bila načelnica Odjeljenja pulmologije KCCG u Podgorici.

XS
SM
MD
LG