Dostupni linkovi

Stanivuković poručio nakon preuzimanja dužnosti: Ništa neće biti isto


Draško Stanivuković, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke zvanično preuzeo dužtnost, 24. decembar 2020.
Draško Stanivuković, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke zvanično preuzeo dužtnost, 24. decembar 2020.

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u četvrtak, 24. decembra preuzeo je upravljanje Gradom Banjaluka od svog prethodnika Igor Radojičića.

On je na konferenciji za novinare nakon primopredaje poručio Banjalučanima da ‘više ništa neće biti isto’.

“Činjenica je jasna 22 godine se čeka ovaj trenutak. 22 godine Banjalučani a usuđujem se reći svi građani Republike Srpske sanjanju ovaj trenutak ”, rekao je Stanivuković.

Stanivuković: Adekvatno ću odgovoriti Dodiku
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:29:16 0:00

On je poručio da će on i njegov kabinet, kojeg je predstavio tokom pres-konferencije, svakodnevno sistemski mijenjati Banjaluku.

“Svakim danom ćemo sprovoditi odluke koje će sistemski mijenjati ovaj grad. 22 godine vrata Gradske uprave su bila otvorena samo za jedne ljude, za drugu, veliku većinu zatvorena, zatvorena za pravdu , za istine, za sve važne procese. Ja moram reći da danas zvanično ta vrata su otvorena”, poručio je.

Najavio je da će kroz novu sistematizaciju biti smanjen broj odjeljenja u Gradskoj upravi.

Stanivuković je rekao da je primopredaju dužnosti i sastanak sa bivšim gradonačelnikom Igorom Radojičićem ‘bila ljudska i dostojanstvena’.

“Ja sam tražio određene stvari i većinu sam dobio. Nisam dobio izvještaj o novozaposlenim, ali to nismo još dobili. Otvorio sam mnoge bitne stvari koje ću ja morati rješavati. Na papiru puiše da je ostalo 21 milion KM (10, 5 miliona eura) i vidjećemo kad uđemo da li je to tako“, rekao je Stanivuković.

Draško Stanivuković je kao zajednički kandidat opozicije Partije demoratskog progresa (PDP) i Srpske demokratske straneka (SDS) pobjedio kandidata Saveza nezavisnih socijlademokrata (SNSD) Igora Radojčića na Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 15. novembra.

XS
SM
MD
LG