Dostupni linkovi

Određen jednomjesečni pritvor Almiru Čehajiću Batku


Almir Čehajić Batko
Almir Čehajić Batko

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Almiru Čehajiću Batku zbog sumnje da je zloupotrebom položaja i pranjem novca stekao nezakonitu korist u iznosu većem od pola miliona maraka (oko 250 hiljada eura), potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) advokat osumnjičenog, Omar Mehmedbašić.

„Kao razlog za određivanje pritvora Kantonalni sud u Sarajevu je naveo mogućnost ponavljanja krivičnog djela, dok je tačka b, koja navodi da bi osumnjičeni na slobodi mogao utjecati na svjedoke, odbijena“, izjavio je Mehmedbašić za RSE.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) predložilo je danas, 22. oktobra, Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Almiru Čehajiću iz Sarajeva, uhapšenom u akciji “Network”.

U akciji kodnog naziva "Network" koja je 20. oktobra provedena pod nadzorom Tužilaštva KS, izvršeni su pretresi na četiri lokacije i izuzeta određena dokumentacija, koja će, kako je tada izjavila za RSE glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, poslužiti u daljnjem krivičnom postupku.

Advokat Mehmedbašić, je nakon privođenja u SIPA-u za RSE rekao da je Čehajića prijavilo 'sedam nezadovoljnih ljudi koji žele da im se vrati novac koji su dali za transplantaciju, ali da je taj novac trenutno upotrijebljen za druge bolesnike'.

Almir Čehajić Batko je poznati bh. televizijski i radijski voditelj, glumac amater i humanitarni radnik iz Sarajeva.

Čehajić je osnivač i direktor Nevladine organizacije “Otvorena mreža” koja se bavi humanitarnim radom, a osnovana je s ciljem kako bi se pomoglo porodicama oboljelih i da skupe neophodan novac za liječenje.

XS
SM
MD
LG