Dostupni linkovi

Krivokapić: Priče o uticaju Srbije na buduću crnogorsku vladu su budalaština


Nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić
Nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić

Nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić odbacio je navode o velikom uticaju Srbije na buduću crnogorsku Vladu i najavio novi zakon o slobodi veroispovesti.

Krivokapić je za beogradski list "Danas" istakao da su pred novom vladom veliki izazovi jer treba obezbediti opstanak naroda i države posle propale turističke sezone, tako da razmatranje povlačenja priznanja Kosova za sada nije prioritet.

"Optužbe o mešanju Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore su obične budalaštine koje širi odlazeći režim i teško možete naći jedan primer koji potkrepljuje te tvrdnje", rekao je Krivokapić.

On je najavio da će novi zakon o slobodi veroispovesti biti donet aktivnim dijalogom i uz učešće verskih zajednica, a pored toga jedan od prioriteta biće zakon o poreklu imovine koji je obećan građanima.

Krivokapić je dodao da Ruska Federacija predstavlja bratsku zemlju i istorijskog prijatelja Crne Gore i nova vlada je u obavezi da popravi odnose dve države.

Tri opozicione grupacije: "Za budućnost Crne Gore", koju predvodi Demokratski front (DF), savez "Mir je naša nacija" i građanski pokret "Crno na bijelo" osvojio je 41 od 81 mandata u Skupštini Crne Gore.

Predsednik Crne Gore i još uvek vladajuće Demokratske partije socijalista, koja je pojedinačno najjača stranka i posle ovih izbora, izjavio je da se Srbija mešala u izborni proces.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se Srbija ni na koji način ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore.

XS
SM
MD
LG