Dostupni linkovi

Vučić uručio sanitetska vozila i poručio: Srbija mora da brine o RS


Delegacija Srbije na sastanku u Vladi RS
Delegacija Srbije na sastanku u Vladi RS

Delegacija Srbije, predvođena predsjednikom Aleksandrom Vučićem u Banjaluci je u četvrtak (23. jula) uručila 15 sanitetskih vozila, kao donaciju zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj (RS).

"Ovo za nas nije pitanje poklona, to je naša obaveza. Srbija mora da brine o Srpskoj, Srbija mora da pokazuje odgovornost prema Srpskoj, uvek mora da bude dostupna I na raspolaganju Srpskoj. I to ljudi u Srpskoj uveren sam da znaju", rekao je Vučić.

Uručivanje ključeva sanitetskih vozila
Uručivanje ključeva sanitetskih vozila

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao kako je "ponosan što Republika Srpska i Srbija egzistiraju kao dvije srpske države na ovom prostoru, sviđalo se to nekome ili ne".

Delegacija Srbije u posjeti Banjaluci dočekana je uz visoke mjere sigurnosti, a pored Dodika na Aerodromu Mahovljani i pri uručivanju sanitetskih vozila bila je prisutna i premijerka RS Željka Cvijanović.

Sanitetska vozila iz Srbije u Banjaluci
Sanitetska vozila iz Srbije u Banjaluci

Sanitetska vozila predata u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci su stigla dan ranije, u srijedu, a namijenjena su domovima zdravlja u 15 opština na području tog entiteta.

Nakon posjete UKC-u, Vučić je posjetio naselje Petrićevac, gdje je zahvaljujući sredstvima iz Srbije u toku izgradnja višenamjenskog objekta za vrtić, dom zdravlja i mjesna zajednica.

Delegacija Srbije stigla je zatim u Vladu RS, gdje je počeo sastanak Vučića sa Dodikom i Cvijanović.

U delegaciji Srbije je i ministar odbrane Aleksandar Vulin, a delegacija je dočekana uz tradicionalni srpski običaj - pogačom i solju.

XS
SM
MD
LG