Dostupni linkovi

Potvrđena optužnica protiv Semira Efendića zbog saobraćajne nesreće


Tereti se da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe: Semir Efendić
Tereti se da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe: Semir Efendić

Općinski sud u Sarajevu u srijedu 22. jula potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) protiv načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića zbog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

U optužnici je navedeno da se optuženi tereti da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe.

Efendić je 17. marta 2018. godine u popodnevnim satima, vozeći automobil Golf V i krećući se iz smjera Grbavice prema ulici Zagrebačka na raskrsnici prednjim desnim dijelom svog automobila oborio pješaka inicijala E. S. koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Semir Efendić, dugogodišnji član Stranke demokratske akcije (SDA) i načelnik Općine Novi Grad ove godine je došao u centar pažnje javnosti zbog afere „Asim“.

Efendić je objavio je snimak o malverzacijama u pozadini unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo koji su održani u februaru 2020. godine.

Glavni akter na snimku kojeg je objavio Efendić je predsjednik Kadrovske komisije i potpredsjednik SDA Asim Sarajlić.

Na snimku je Sarajlić, zajedno sa Sabahudinom Delalićem (zastupnik SDA u Skupštini KS) i Muhamedom Šehovićem, SDA vijećnik u Novom Gradu dogovaraju lojalnost glasa nepoznatog delegata koji je umjesto za Efendića trebao biti osiguran kao glas za Fikreta Prevljaka, izabranog predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Međutim, osim ove tematike, na snimku se može čuti i kako Sarajlić i Delalić prije svega iznose brojne detalje iz bliže i dalje prošlosti kada je riječ o kadroviranju, lobiranju, zapošljavanju, ali i planovima.

XS
SM
MD
LG