Dostupni linkovi

Uhapšen napadač na novinara N1 na protestu u Begradu


Neredi na protestu ispred Skupštine Srbije 10. jula
Neredi na protestu ispred Skupštine Srbije 10. jula

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Beogradu uhapsili su A. L. (1999) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, saopšteno je u nedelju iz MUP-a.

Kako se navodi, on se tereti da je, 10. jula, ispred Doma Narodne skupštine, prilikom održavanja neprijavljenog javnog skupa napao novinara N1 televizije Petra Gajića.

"Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu", dodaje se u saopštenju MUP-a.

Novinar N1 izveštavao je sa protesta ispred Skupštine Srbije 10. jula i tokom uključenja uživo bio napadnut, nakon čega je na kratko prekinuo javljanje.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je u 11. jula da je do tada registrovan 21 napad na medijske radnike koji su izveštavali sa protesta u Srbiji. NUNS je odlučilo zbog toga da krene u podelu zaštitne opreme novinarima.

Ambasador Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici takođe je reagovao i napisao na svom Tviter nalogu da je "nasilje protiv novinara neprihvatljivo".

I drugo strukovno udrženje - Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je sve novinare koji su napadnuti tokom demonstracija da se jave da bi im pružila besplatna pravna pomoć.

Nasilje nad novinarima je osudilo i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV).

Incidenti na protestu u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

XS
SM
MD
LG