Dostupni linkovi

Opremljena poljska bolnica u Novom Pazaru


Poljska bolnica u Novom Pazaru, 4. jul
Poljska bolnica u Novom Pazaru, 4. jul

Vojska Srbije pripremila je poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru u cilju efikasnije borbe protiv epidemije korona virusa, koja u tom gradu ima ozbiljne razmere, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

U saopštenju se navodi da ta bolnica ima 110 kreveta, sa mogućnošću proširenja do 170, a da će u njoj biti lečeni lakše i srednje oboleli pacijenti od COVID-19.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo Uglješa Jovičić kazao je da će poljskoj vojnoj bolnici lečiti sve pacijente iz regiona Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

"Imamo dovoljno iskustva, zadatak ćemo da izvršimo kako treba i na vreme. Ostaćemo koliko god bude potrebno i pružićemo maksimalnu medicinsku pomoć", rekao je Jovičić.

Komandant novoformirane vojne poljske bolnice Predrag Krstić rekao je da je formirana sa 'crvenom' i 'zelenom' zonom i jasnim jednosmerno usmerenim kretanjem, u cilju lične zaštite i samozaštite medicinskog osoblja i adekvatnog zbrinjavanja bolesnika.

Dodao je da je u toj bolnici trenutno angažovano oko 40 lekara i medicinskih tehničara.

U ovom gradu u Sandžaku, oko 260 kilometara od Beograda, koji je proglašen za jedno od žarišta korona virusa u Srbiji, u subotu, 4. jula, preminule su još dve osobe.

Opštoj bolnici je u petak dostavljena medicinska i zaštitna oprema koju je prikupilo nekoliko organizacija i građani drugih gradova.

XS
SM
MD
LG