Dostupni linkovi

Džonson i vođe EU 15. juna razgovaraju o pregovorima o odnosima posle Bregzita


Boris Džonson
Boris Džonson

Vođe evropskih institucija dogovorile su se sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom da 15. juna naprave procenu pregovora o odnosima dve strane posle Bregzita, napisao je na Tviteru portparol predsednika Evropskog saveta.

Razgovori, prvi na ovako visokom nivou, biće održani mada su pregovori o sporazumu između Velike Britanije i EU o njihovim budućim odnosima potpuno blokirani, na oko šest meseci pre isteka prelaznog perioda.

Neuspeh pregovora EU i Velike Britanije koja je napustila Uniju 31. januara bi mogao da ima razorne ekonomske posledice, dodatno otežane krizom pandemije korona virusa.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel je u telefonskom razgovoru sa britanskim premijerom Džonsonom dogovorio da o odnosima post-Bregzit razgovaraju 15. juna, rekao je Mišelov portparol.

U delegaciji EU će biti predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli i Šarl Mišel, potvrdio je portarol Evropske komisije, a jedan evropski izvor je rekao da će učestvovati i pregovarač EU Mišel Barnije.

XS
SM
MD
LG