Dostupni linkovi

Crna Gora i SAD potpisale ugovor o nabavci vojnih vozila


Ministar odbrane Predrag Bošković i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke
Ministar odbrane Predrag Bošković i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke

Crna Gora i Sjedinjene Američke Države potpisale ugovor o nabavci lako oklopnih patrolnih vozila, za potrebe Vojske Crne Gore. To su razmijenom potpisanih ugovora danas u Podgorici ozvaničili ministar odbrane Predrag Bošković i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke (Judy Rising Reinke​), saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

“Vlade SAD-a i Crne Gore sklopile su ugovor od 36.165.105 dolara (USD) za 67 vozila”, a prvi kontingent vozila stići će u Crnu Goru 2020. godine, piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

Crna Gora će “biti prva u Evropi koja će obezbijediti “Oshkosh” vozila za svoju Vojsku”, naveli su iz tog resora.

''Ovom nabavkom pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) imaće mogućnost da na najbolji način iskažu svoj kvalitet i potencijal s obzirom da će dvije pješadijske čete biti opremljene najmodernijim sredstvima protiv oklopne zaštite, koji će omogućiti, ne samo zaštitu, već mobilnost i kretanje naših jedinica”, kazao je Bošković dodajući da je nabavka prva takva u posljednjih 40 godina.

Ambasadorka SAD u Podgorici Rajzing Rajnke je kazala da je potpisivanje ugovora o nabavci lako oklopnih vozila dokaz dugogodišnjeg partnerstva dvije zemlje, koje su udružene u mnogim misijama i vježbama NATO Alijanse.

''Lično odajem priznanje i čestitam svim muškarcima i ženama u VCG za posao koji su uradili i nastavljaju da rade u Avganistanu, Letoniji, na Kosovu i u mnogim drugim oblastima, gdje je Vaša Vlada pokazala istinsku posvećenost kao NATO partner, saveznik i prijatelj'', kazala je Rajzing Rajnke.

Ministar Predrag Bošković se zahvalio ambasadorki Rajzing Rajnke na vrijednim donacijama SAD-a i najavio novu, značajnu podršku.

XS
SM
MD
LG