Dostupni linkovi

GO SDP-a dao potporu predsjedničkoj kandidaturi Milanovića


Zoran Milanović, fotoarhiv
Zoran Milanović, fotoarhiv

Glavni odbor (GO) Socijaldemokratske partije u Hrvatskoj (SDP) u subotu je dao potporu predsjedničkoj kandidaturi Zorana Milanovića, sa 70 glasova 'za', jednim 'protiv' i jednim 'suzdržanim' glasom, prenosi N1.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Erik Fabijanić novinarima je obrazložio da formulacija kojom daju 'potporu kandidaturi' omogućuje Milanoviću da dobije podršku i od drugih stranaka. Dodao je da Milanović jest kandidat SDP-a, a hoće li biti kandidat još neke stranke, to mora dogovoriti s drugim strankama.

Fabijanić nije znao reći s kolikim će financijskim iznosom podržati Milanovićevu predsjedničku kampanju, napomenuvši da će se to znati onog trenutka kada počne izborni postupak i počnu prikupljati donacije za kampanju.

Osim financija, Milanović u predsjedničkoj utrci može računati na svu moguću SDP-ovu stranačku logistiku, kazao je.

Na pitanje jesu li raspravljali o programskim točkama koje će u predsjedničkoj kampanji zastupati Milanović, Fabijanić je rekao da će o tome tek raspravljati. Upitan zna li Glavni odbor SDP-a što je uopće podržao, s obzirom da još uvijek nema Milanovićeva programa, Fabijanić je odgovorio - 'zato za sada ima samo našu podršku'.

Na primjedbu da je Milanović svoju kandidaturu istaknuo, uz obrazloženje, kako bi mu izjašnjavanje da je ljevica bila štetna, Fabijanić je uzvratio kako ne ulazi u Milanovićeve ocjene.

'Ja znam što je Glavni odbor odlučio, a odlučio je da će ga podržati', rekao je Fabijaniš, dodavši da 'izjava Zorana Milanović ima jako puno'.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG