Dostupni linkovi

Džudžo podneo ostavku na čelo Bošnjačkog nacionalno vijeća 


Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo
Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo podneo je danas neopozivu ostavku na mesto većnika u ovom nacionalnom organu.

Džudžo je u pisanoj ostavci nosiocima lista “Samoopredeljenje” i “Vakat je”, Sulejmanu Ugljaninu i Saitu Kačaporu, naveo da ostavku podnosi u cilju očuvanja svega što je postignuto u proteklom periodu i sprečavanju daljih podela unutar BNV i bošnjačkog naroda.

“Želim da izrazim zahvalnost svim saradnicima i svim većnicima na saradnji u dosadašnjem procesu ostvarivanja prava i sloboda, kao i poboljašanju položaja bošnjačkog naroda u Sandžaku. Apelujem na sve većnike i pozivam sve većničke liste, političke partije i druge organizacije koje se zalažu za prava Bošnjaka, na jedinstvo u cilju rešenja položaja bošnjačkog naroda i statusa Sandžaka, za šta sam kao predsjednik BNV ponudio i adekvatan i ostvariv model”, navodi se u ostavci.

On je dodao da je u proteklih nekoliko decenija svu svoju energiju, ljubav i znanje posvetio poboljšanju položaja Bošnjaka na svim prostorima na kojim žive i rešavanju statusa Sandžaka.

“Ostajem na usluzi BNV, Stranci demokratske akcije Sandžaka i svom bošnjačkom narodu za sve vrste i oblike delovanja kojim mogu doprineti u daljem ostvarivanju tih plemenitih ciljeva“, navodi se u Džudžovoj ostavci.

Pre nedelju dana izborna lista “Samoopredeljenje” tražila je od Džudža da podnese hitnu i neopozivu ostavku i vrati mandat većnika ovoj listi u najkraćem mogućem vremenskom roku, a on se oglasio na Facebooku da to neće učiniti.

XS
SM
MD
LG