Dostupni linkovi

Ostavke u Demokratskoj partiji Kosova


Sedište Demokratske partije Kosova u Prištini
Sedište Demokratske partije Kosova u Prištini

Ministar inovacija i preduzetništva na Kosovu Besim Bećaj iz Demokratske partije Kosova (DPK) podneo je u četvrtak ostavku nakon što je predsednik te partije Kadri Veselji u sredu pozvao sve funkcionere te partije protiv kojih postoji optužnica za korupciju, da oslobode pozicije.

Protiv Bećaja od 2018. postoji optužnica za slučaj "Pronto" a koji se odnosi na partijska zapošljavanja, odnosno na zloupotrebu položaja. Bećaj je jedan od 12 optuženih u ovom slučaju, a koji su sarađivali i tako prilikom zapošljavanja na važnim pozicijama davali prednost određenim ličnostima.

Na konferenciji za medije, Bećaj je rekao da je odluka DPK o oslobađanju pozicija onih protiv koji postoji optužnica za korupciju i zloupotrebu položaja, predstavlja zajedničko angažovanje svih rukovodećih struktura partije.

"U mom slučaju, potpuno sam ubeđen da su ove optužbe neosnovane i da će pravda to dokazati", kazao je Bećaj.

Predsednik vladajuće DPK Kadri Veselji doneo je odluku da se članovi ove partije koji se nalaze na javnim funkcijama, a protiv kojih postoje optužnice u vezi zloupotrebe položaja, korupcije ili nepotizma, odmah oslobode funkcije. Na konferenciji za novinare u sredu Veselji je zatražio da isto urade i oni koji su izabrani glasom naroda.

Specijalna predstavnica EU na Kosovu Natalija Apostolova u četvrtak je putem Tvitera pozdravila odluku ove partije, navodeći da se taj standard treba uspostaviti i kod drugih političkih partija.

XS
SM
MD
LG