Dostupni linkovi

Vlada CG o presudama: Čvrsti temelji vladavine prava


Izricanje presude u aferi "državni udar"
Izricanje presude u aferi "državni udar"

Vlada Crne Gore (CG) saopštila je da je presudom optuženima za pokušaj državnog udara i terorizam na izborni dan 2016. godine država "još jednom pokazala da njena državnost i nezavisnost počivaju na čvrstim temeljima vladavine prava, koje niko neće moći da poljulja".

U Vladi Crne Gore smatraju da je sudstvo pokazalo privrženost ustavnoj poziciji samostalnosti i otpornosti na svaku vrstu pritiska i spoljnih uticaja.

"Crna Gora kao članica NATO-a pokazuje da je nepokolebljiva na putu integracija i zaštite evropskih vrednosti i standarda", ističe se u saopštenju.

Optuženi za pokušaj državnog udara i terorizam na dan parlamentarnih izbora 2016. godine osuđeni su danas u Višem sudu u Podgorici na više od 68 godina zatvora.

Sudija Suzana Mugoša saopštila je da su svi optuženi proglašeni krivim.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćeni i lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, vozač u ovoj stranci.

XS
SM
MD
LG