Dostupni linkovi

Jovanović nakon oslobađanja Simonovića: Ne osećam se bezbedno


Milan Jovanović
Milan Jovanović

"Ja se ni malo ne osećam bezbedno, očekujem ponovo napad, da mi se ugrozi život, stambeni objekat i moja porodica", kaže za RSE novinar portala Žig.info Milan Jovanović nakon što je predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović izašao iz pritvora.

Simonović je bio u pritvoru od 25. januara zbog sumnje da je organizovao paljenje kuće novinara portala Žig.info Milana Jovanovića.

Drugi osnovni sud u Beogradu smatra da je saslušanjem svih svedoka u postupku prestala potreba za držanjem Simonovića u pritvoru jer je prestala opasnost da on može da utiče na njihove iskaze.

"Do sad sam se borio protiv gospodina Simonovića, a sada ću izgleda morati protiv sudstva zato što krše zakon. Nekada je sud radio u ime naroda, sada je očigledno počeo da radi u ime Srpske napredne stranke", kaže Jovanović.

Novinaru Jovanoviću kuća je zapaljena u noći između 11. i 12 decembra. Jovanović je, neposredno posle napada, izjavio da je uveren da je Simonović nalogodavac zbog pisanja o njemu.

Simonović je na saslušanju negirao svaku umešanost u napad na novinara Milana Jovanovića i paljenje njegove kuće.

Hapšenje Simonovića, koji je predsednik beogradske opštine Grocka, predsednik Opštinskog odbora i član Glavnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), objavio je predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da Skupština grada nema ingerencije da smeni predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, već da samo može da raspiše vanredne lokalne izbore u toj opštini ako se za to steknu uslovi.

XS
SM
MD
LG