Dostupni linkovi

Još jedna kriviča prijava protiv Draška Stanivukovića


Draško Stanivuković
Draško Stanivuković

Policijska uprava (PU) Banjaluka podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske, tereteći ga da je 25. decembra prošle godine prilikom hapšenja na Trgu Krajine oštetio policijski automobil.

Iz PU Banjaluka je saopšteno da je postoji osnova sumnje da je Stanivuković izvršio krivično djelo "oštećenje i oduzimanje tuđe stvari".

Stanivuković je 25. decembra prošle godine uhapšen na Trgu Krajine, gdje je stigao, kako je tada naveo, da pruži podršku Davoru Dragičeviću i Suzani Radanović, roditeljima stradalog 21-ogodišnjeg mladića Davida Dragičevića, koji su ranije tog dana takođe uhapšeni na banjalučkom trgu.

On se opirao hapšenju i tada su mu nanijete tjelesne povrede, a policija je tvrdila da je prilikom hapšenja oštetio automobil Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u koji su ga ugurali.

Stanivuković je hapšen i kasnije, poslije velikog skupa "Pravda za Davida", a policija ga tereti da je zajedno sa Davirom Dragičevićem planirao "državni udar" u Republici Srpskoj.

Draško Stanivuković je prije par dana najavio da će u petak (25. januar) na Trgu Krajine izvesti performans "kolektivnog hapšenja".

"Svi građani koji godinama imaju osjećaj da su im ruke vezane i da su nemoćni, neka dođu u petak da zvanično stave lisice i potvrde svoj status", naveo je Stanivuković u svom pozivu građanima Banjaluke.

On je naveo da su ljudima u Republici Srpskoj ruke "već decenijama vezane, mada nemaju lisice na rukama".

"Ljudi ne smiju reći šta misle u strahu od otkaza i raznih ucjena koje svakodnevno trpe, a vezane ruke sve češće podižu samo da mahnu svojoj djeci koja odlaze iz naše zemlje", naveo je Stanivuković.

XS
SM
MD
LG