Dostupni linkovi

Građani Banjaluke palili svijeće za Davida


Građani Banjaluke i večeras su se, na Badnje večer po Julijanskom kalendaru uoči najvećeg hrišćanskog praznika Božića, okupili ispred Hrama Hrista Spasitelja kako bi zapalili svijeće za stradalog mladića Davida Dragičevića i iskazali solidarnost s njegovim roditeljima koji više od 280 dana traže istinu i pravdu za svog sina.

U isto vrijeme u ovom pravoslavnom hramu održavala se večernja služba kojoj su uz vjernike prisustvovali i predsjednica bh entiteta RS Željka Cvijanović te predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Okupljeni su samo zapalili svijeće u porti Hrama Hrista Spasitelja i nije bilo ikakvih incidenata .

Podsjećamo građani se od 30. decembra 2018 godine svakodnevno okupljaju ispred ovog hrama nakon što je policija zabranila protestne skupove „Pravda za Davida“ koji su se 280 dana održavali na centralnom banjalučkom trgu.

Policija razbila protest 'Pravda za Davida'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:40 0:00

Davidov otac Davor Dragičević nestao je u noći 30. Decembra nakon posljednjeg velikog protestog okupljanja „ Pravda za Davida“ .

Policijska uprava Banja Luka 31. decembra je raspisala potragu i za Davorom Dragičevićem (1969.) te još nekoliko osoba, zbog sumnje na počinjena krivična djela i prekršaje, nakon protesta 30. decembra u Banjoj Luci.

Davidova majka Suzana Radanović koja je posljednje dvije sedmice provela u Banjaluci juče se vratila u Beč gdje živi posljednjih nekoliko godina.

XS
SM
MD
LG