Dostupni linkovi

I dalje se ne zna gde je Davor Dragičević


Davor Dragičević
Davor Dragičević

Njegoš Tomić, za kojim nakon događaja na protestu grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjaluci, 30. decembra, traga banjalučka policija, oglasio se na Facebooku poručivši da ne zna gde se nalazi Davor Dragičević koji se već nekoliko dana ''nikome ne javlja''.

Tomić je poručio da se sigurno neće javiti u stanicu policije bez konsultacije sa svojim advokatom i izjave medijima. On je u obraćanju putem Facebooka naveo i da se Davor Dragičević “ne javlja nikome i da je veliko pitanje da li je živ”.

Policijska uprava Banjaluka u ponedeljak 31. decembra je izdala saopštenje u kojem stoji kako je raspisana potraga za Davorom Dragičevićem i još četiri osobe. Od tada nije poznato više informacija o Dragičeviću.

Zbog smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića, koji je nestao u noći 18. marta 2018. godine, a njegovo telo pronađeno šest dana kasnije, mesecima se održavaju protesti u Banjaluci. Njegov otac Davor tvrdi da su Davida "oteli, silovali i ubili nečasni pripadnici MUP-a RS (Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske)", dok policija navodi da se David ubio.

Banjalučka policija privela je više članova grupe „Pravda za Davida“ kao i članove opozicije tokom protesta prošle nedelje, dok su sva buduća javna okupljanja grupe zabranjena.

Davor Dragičević je predvodio proteste u nedelju u centru Banjaluke, a nakon toga gubi mu se svaki trag.

XS
SM
MD
LG