Dostupni linkovi

Vučić: Uhapšeni napadači na Borka Stefanovića


Borko Stefanović
Borko Stefanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su uhapšeni napadači na Borka Stefanovića, predsednika Levice Srbije i jednog od osnivača Saveza za Srbiju.

Vučić je rekao da "najoštrije osuđuje nasilje jer je Srbija pravna država" i da "Srbija mora da poštuje pravo na drugačije mišljenje i slobodu okupljanja".

Borko Stefanović i Boban Jovanović i Marko Mandić, aktivisti Levice Srbije, brutalno su pretučeni večeras uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu, saopšteno je iz tog opozicionog saveza.

Usled težih povreda glave, Borko Stefanović je prevezen u Urgentni centar, Jovanoviću su izbijena dva zuba i rasečena usna, a Dimić je zadobio više udaraca u glavu, navodi se u saopštenju Saveza.

“Grupa batinaša naoružanih šipkama presrela je Stefanovića ispred MZ Rasadnik u Kruševcu, oborila ga na asfalt i besomučno tukla. Pošto su Stefanoviću u pomoć pritrčali Jovanović i Dimić, napadači su se obrušili i na njih”, navode iz Saveza.

Savez za Srbiju u saopštenju ocenjuje da je napad na njihove članove posledica najprljavije hajke koju režim Aleksandra Vučića svakodnevno vodi protiv političkih neistomišljenika.

XS
SM
MD
LG