Dostupni linkovi

Crnadak: Neka Dodik spriječi dolazak Pacolija


Igor Crnadak,Sarajevo, ministar vanjskih poslova BiH
Igor Crnadak,Sarajevo, ministar vanjskih poslova BiH

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak poručio je u ponedjeljak predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, da proba spriječiti dolazak ministra spoljnih poslova Kosova, Bedžeta Pacolija na sastanak zemlja Procesa za saradanju u Jugoistočnoj Evropi -SEECP-a, koji će se održati 5. septembra u Banjaluci.

"Kada je posljednji put Bedžet Pacoli bio u Banjaluci domaćin mu je bio Dodik, dočekao ga je na aerodromu, imao s njim sastanke i nakon toga nastavio druženje u kafani. Za razliku od Dodika ja nemam nikave sastanke iza sebe sa Pacolijem i jedino se s njim sastajem na regionalnim sastancima", izjavio Crnadak.

Šef bh. diplomatije tako je odgovorio na ranije danas iznijetu poruku Milorada Dodika da Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku, gde ga je, kako je rekao, pozvao šef diplomatije BiH Igor Crnadak "kako bi se dodvorio zapadnim centrima moći".

"Predstavnici Prištine učestvuju na regionalnim sastancima isključivo u skladu sa sporazumom između Beograd i Prištine, u okviru briselskih razgovora. Mislim da je ovo jedna u nizu praznih izjava Dodika. A ako je bio ozbiljan - on ima policiju i pravosuđe pa neka ga spriječi", poručio je Crnadak.

Ministar vanjskih poslova BiH je istakao kako neće biti otkazan neformalni sastanak šefova diplomatija zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi, zakazan za srijedu u Banjaluci.

"Sastanak ostaje. Ko je doveo u pitanje sastanak? Sastanak je u srijedu", zaključio je Crnadak u današnjem obraćanju medijima.

XS
SM
MD
LG