Dostupni linkovi

Vučić odbacio navode Pacolija


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je navode ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija da "jedan od srpskih diplomatskih centara nudi oružje zemljama širom sveta i tako lobira protiv priznanja nezavisnosti Kosova".

"Mi oružje ne poklanjamo, mi oružje prodajemo i prodajemo ga u skladu sa međunarodnim pravilima. Šta je smisao optužbe? Ili im smeta što sve manje zemalja priznaje Kosovo? Još više ćemo da prodajemo oružje. Kažu - videli srpsku pušku, a ja američke puške viđam svuda. Nastavićemo da prodajemo oružje, u 2017. imali smo rekordnu prodaju, a 2018. ostvarićemo još bolje rezultate. Mi od tog novca upravo finansiramo i puteve", kazao je Vučić, koji je sa novinarima razgovarao prilikom prisustvovanja početku radova na Obilaznici oko Beograda.

Vučić nije želeo da komentariše izjavu patrijarha Irineja o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori ali je dodao da mu se čini da ne bi govorio istinu onaj ko bi tvrdio da je idealna situacija u kojoj se nalazi srpski narod.

"Ne mogu da komentarišem ono što govori njegova svetost. Mi želimo dobre odnose sa Crnom Gorom i bolji položaj srpskog naroda. Nadam se da ćemo uskoro imati prilike da razgovaramo o tome sa legitimnim predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori i da ćemo o našim biletaralnim stvarima razgovarati sa legitimnim i legalnim predstavncima Crne Gore", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom.

"A da li smo uvek srećni - nismo, i o tome govorimo. Pretpostavljam da nisu ni oni uvek. Ali, ko god bi rekao da je situacija srpskog naroda idealna, čini mi se da ne bi govorio istinu", rekao je on.

Patrijarh srpski Irinej ocenio je ranije, u intervjuu za podgorički list Dan, da je položaj srpske crkve u Crnoj Gori gori nego u vreme osmanske okupacije, a da je status Srba kao u doba fašističke Nezavisne države Hrvatske.

XS
SM
MD
LG