Dostupni linkovi

Siniša Mali kandidat za ministra finansija?


Siniša Mali
Siniša Mali

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović odlučio je da se povuče sa te funkcije i o tome je obavestio predsednicu Vlade Anu Brnabić, uz napomenu da su razlozi za povlačenje ministra Vujovića lične prirode, navodi se u saopštenju Vlade.

U pisanom obaveštenju koje je Kabinet predsednice Vlade primio, ministar Vujović naveo je da su u vreme njegovog mandata ostvareni značajni rezultati u vezi sa makroekonomskom stabilizacijom, fiskalnom konsolidacijom i strukturnim reformama.

Istovremeno, Radio-televizija Srbije (RTS) je javila da će kandidat za budućeg ministra finansija u Vladi premijerke Ane Brnabić biti odlazeći gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Ime Siniše Malog vezuje se za niz neistraženih afera. Najveća je svakako slučaj nezakonitog rušenja objekata u Savamali, u centru Beograda, na potezu naselja u izgradnji "Beograd na vodi".

Aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kao odgovorne za ovaj incident javno označio beogradske vlasti, ali do danas niko iz tima koji vodi Siniša Mali nije odgovarao.

Dve godine bez odgovornosti za Savamalu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00

XS
SM
MD
LG