Dostupni linkovi

Brnabić o Kosovu: Potpisaću šta god treba za građane Srbije


Ana Brnabić
Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je u Beogradu odgovarajući na pitanje o tome da li je spremna da potpiše pravno obavezujući sporazum sa Prištinom kojim se Kosovu "daje stolica" u UN, izjavila da se neće ni uplašiti ni libiti da potpiše šta god treba da bi građani Srbije imali punu sigurnost, bezbednost i garanciju daljeg prosperiteta.

"Neću se lično plašiti da to uradim. To je moja odgovornost, to je moja obaveza koju sam preuzela ovim poslom", kazala je Ana Brnabić u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića, prenosi Beta.

Ona je Aleksića upitala zašto toliko insistira na tome da mu kaže kakav će sporazum potpisati.

"Zašto insistirate na tome da ja vama kažem kakav ću ja to sporazum da potpišem? Šta vi mislite? Mi sada, dok pregovaramo o sporazumu o normalizaciji, vi insistirate da vam predsednik Vlade kaže kakav sporazum hoće da potpiše? Pa čekajte, gde je tu diplomatija? Ako ja kažem vama kakav ću sporazum da potpišem, onda sam rekla svima šta će Vlada Srbije da uradi. To se tako ne radi", kazala je.


Brnabić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje samostalne poslanice Sonje Pavlović o rekonstrukciji Vlade, rekla da ako neko ima porodične ili zdravstvene probleme, ili druge obaveze i ne može da da sve od sebe, ne vidi razlog da se čeka četiri godine da bude smenjen.

Brnabić je rekla da ne razume zašto je rekonstrukcija Vlade "takva tabu tema" i da nema razloga za čekanje da neko bude zamenjen, jer su interesi gradjana na prvom mestu.

"Građani su na prvom mestu i, ako možemo bolje, menjaćemo koga god treba, uključujući i mene kao predsednika Vlade, jer važno je samo da isporučujemo rezultate", dodala je Brnabić.

Povodom njene nedavne ocene da Vlada "nema kapaciteta" da sama sprovede reforme i da su za to potrebni nevladin sektor i privrednici, Brnabić je rekla da je snaga njene vlade baš ta da "može i sme da kaže da ne zna sve najbolje na svetu i da želi da priča sa svima sa kojima treba da bi reforme išle brže".

"Ja se time ponosim", istakla je premijerka.

XS
SM
MD
LG