Dostupni linkovi

Džonson: Dogovor mora biti pravedan za sve strane


Ron Džonson i Aleksandar Vučić
Ron Džonson i Aleksandar Vučić

Američki senator Ron Džonson rekao je u nedelju uveče u Beogradu nakon susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je na narodu regiona da nađe rešenje i da SAD ne mogu da nametnu rešenje.

“Svaki dogovor mora biti pravedan za sve strane i mora da uzme u obzir budućnost svih”, poručio je Džonson.

Senator Džonson je rekao da su strpljenje i fleksibilnost od suštinskog značaja i da će to preneti i sagovornicima u Prištini.

“Niko neće zaboraviti prošlost, i ja nikad ne bih tražio od nekoga da zaboravi prošlost, ali tražim od svih naroda u regionu da oproste kako bi svi mogli da imaju sjajniju budućnost”, rekao je američki senator.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je američkom senatoru Ronu Džonsonu rekao da je Beograd spreman za kompromis sa Prištinom, ali da on mora podrazumevati ustupke obe strane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su reči koje je senator Džonson izgvorio, strpljenje i fleksibilnost, veoma važne.

Senator Ron Džonson je dodao da je u Beogradu kako bi razumeo teženje i ideje srpskog naroda dok ide ka prosperitetu i miru, kao i da seobavesti, informiše i osnaži odnos sa Vučićem.

Naveo je da je još prilikom susreta sa predsednikom Srbije u Vašingtonu procenio da je on pravi lider.

"Odmah sam procenio da je pravi lider i da ima hrabrosti da rukovodi, ne samo na dobrobit naroda Srbije, nego svih u regionu. A to će doneti dobrobit i celom svetu", poručio je Džonson.

Senator Ron Džonson u ponedeljak boravi u Prištini.

XS
SM
MD
LG