Dostupni linkovi

MUP RS: Srbska čast nije na Interpolovoj poternici


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da prema raspoloživim saznanjima ne postoji Interpolova poternica za osobama bliskim organizaciji "Srbska čast".

MUP RS ne može dati podatak da li se protiv neke osobe vodi istraga ili ne, odgovorili su iz MUP RS na pitanje sarajevskog Dnevnog avaza da li se protiv organizacije "Srbska čast" vodi postupak.

"Prema raspoloživim saznanjima ne postoji Interpolova poternica u vezi sa osobama bliskim 'Srbskoj časti'", navli su iz MUP RS.

Pripadnici organizacije "Srbska čast", sa sedištem u Nišu, koja ima i svoj ogranak u RS, koju su u medijima nazvali paravojnom organizacijom, pre nekoliko dana bili su u Skupštini RS.

Igor Bilbija, član "Srbske časti" iz RS, kazao je danas na konferenciji za novinare da su oni humanitarna organizacija i da su uniforme oblačili samo za potrebe fotografisanja.

Predstavnici opozicije u RS zatražili su ranije da vlasti u RS odgovore na pitanje ko je i zbog čega uveo pripadnike "Srbske časti" u Narodnu skupštinu RS i doveo na paradu povodom Dana RS, jer je to nanelu štetu medjunarodnom ugledu RS.

Londonski Gardijan je, pozivajući se na pisanje portala Žurnal, kao i na podatke obaveštajne agencije u BiH, objavio tekst u kojem je naveo da je organizacija "Srbska čast" paravojna jedinica, koja se vojno obučava u Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu.

XS
SM
MD
LG