Dostupni linkovi

Janković: Saradnja samo sa onima koji neće sa Vučićem


Saša Janković
Saša Janković

Predsednik Pokreta Slobodni gradjani Srbije Saša Janković izjavio je da je spreman na saradnju sa svim partijama opozicije koje dele osnovne civilizacijske i ljudske vrednosti sa tim pokretom i koje se obavežu da neće prikriveno saradjivati sa vlašću Aleksandra Vučića.

U intervjuu agenciji Beta, Janković je podsetio da je kao predsednički kandidat imao podršku brojnih opozicionih partija i pokreta ali da to nije bila "blanko podrška", niti je tu reč o tome ko koga voli i zbog toga želi da sarađuje.

"Svako ko istinski deli civilizacijske i ljudske vrednosti koje smo upisali u Statut... da ovo mora da bude zemlja socijalne pravde, a trenutno smo sve samo ne pravedno društvo… Ko deli tu vrstu orijentacije i civilizacijske norme, sa njim ima osnova za saradnju", rekao je Janković i ponovio da ta stranka nikako ne sme da prikriveno sarađuje sa vlašću premijera i izabranog predsednika Aleksandra Vučića.

On je rekao da će posebno insistirati na tom uslovu, jer kako smatra, prikrivena saradnja sa Vučićem zapravo predstavlja prikrivanje istine "i vezivanje poveza oko očiju građanima Srbije pred streljačkim vodom".

Janković je naveo da je otvoren da pokret koji predvodi bude nova politička opcija na sceni Srbije ali i da bude stožer borbe protiv vlasti Aleksandra Vučića.

Prema njegovoj oceni, opoziciji u Srbiji je potrebna saradnja i prevazilaženje podela jer se svaka dalja fragmentacija besmislena.

"Ali bilo ko ko misli da je nezamenljiv i ko misli da mu je ime uklesano u blok opozicije i da vlada političkim životom i da se bez nje ili njega ne može, duboko greši i nećemo na njih čekati", dodao je Janković.

Janković je na prethodnim predsedničkim izborima bio drugoplasirani kandidat sa nešto više od 16 odsto glasova, dok je proteklog vikenda osnovao Pokret "Slobodni građani Srbije".

XS
SM
MD
LG