Dostupni linkovi

Kriza u Ukrajini: Nove sankcije Rusiji, poštuje se primirje

Glavne vesti:

-- Evropska unija formalno uvela nove sankcije Rusiji;

-- Rusija će odgovoriti “asimetrično” na nove sankcije, moguće restrikcijom stranih letova nad ruskom teritorijom, poručuju ruski zvaničnici;

-- Sporazum o prekidu vatre se poštuje uprkos sporadičnim sukobima;

-- Mornarice Ukrajine i NATO održavaju zajedničku trodnevnu vojnu vežbu u Crnom Moru;

20:58 30.8.2014.

Italijanska ministarka spoljnih poslova Federika Mogerini, koja je upravo imenovana za visoku predstavnicu Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, rekla je da EU mora da drži otvornim put za diplomatsko rešenje ukrajinske krize, čak i kada radi na pripremanju novih sankcija protiv Rusije. “Nadamo se da ta kombinacija, mudra kombinacija, može dovesti do uspeha”, rekla je ona.

10:51 31.8.2014.

Ukrajina je oslobodila deset ruskih padobranaca, a Rusija vratila 63 ukrajinska vojnika koji su prešli na njenu teritoriju prošle nedelje, prenose zapadne agencije pozivajući se na ruske medije. “Pregovori nisu bili laki”, izjavio je general-major Aleksej Ragozin, dodajući da je važno da su se vojnici vratili u Rusiju.

11:01 31.8.2014.

Bela kuća pozdravila je spremnost Evropskog saveta da razmotri nove sankcije protiv Rusije zbog njenih akcija u Ukrajini. Konzenzus oko novih mera “pokazuje jasnu podršku suverenitetu i teritorijalnom Ukrajine”, saopštila je predstavnica Bele kuće Ketlin Hajden.

11:22 31.8.2014.

Neke ukrajinske agencije javljaju da se 60 ruskih tenkova nalazi oko petnaest kilometara daleko od Marijupolja.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG