Dostupni linkovi

Kriza u Ukrajini: Nove sankcije Rusiji, poštuje se primirje

Glavne vesti:

-- Evropska unija formalno uvela nove sankcije Rusiji;

-- Rusija će odgovoriti “asimetrično” na nove sankcije, moguće restrikcijom stranih letova nad ruskom teritorijom, poručuju ruski zvaničnici;

-- Sporazum o prekidu vatre se poštuje uprkos sporadičnim sukobima;

-- Mornarice Ukrajine i NATO održavaju zajedničku trodnevnu vojnu vežbu u Crnom Moru;

16:49 29.8.2014.

Ukrajina traži vojnu pomoć NATO-a, ali ne očekuje da Alijansa šalje trupe da se bore protiv proruskih separatista, izjavio je ambasador ove zemlje pri NATO Ihor Dolhov. Dolhov je dodao da Ukrajina može da zaštiti sebe, ali da joj je potrebna pomoć da se zaustavi “Putinova agresija”.

16:51 29.8.2014.

FOTO: Protesti u Moskvi protiv rata u Ukrajini

17:18 29.8.2014.

Ministar energetike i rudarstva Ukrajine Jurij Prodan rekao je da je Kijev razočaran “odsustvom konstruktivnog pristupa” Rusije o pregovorima o gasu, što je već dovelo do prekida snadbevanja za pojedine korisnike. Moskva s druge strane tvrdi da je spremna za nastavak razgovora i smanjenje cene kako bi se postigao dogovor.

17:36 29.8.2014.

Dobro opremljeni proruski sepratisti, čvrsto drže po kontrolom strateški važno mesto Novoazovsk, dan nakon zauzimanja ovog grada i tvrdnji zvaničnika Ukrajine o upadu tenkova i oklopnih vozila iz Rusije, javlja Asošijeted pres (AP). Reporter ove agencije prenosi da je na licu mesta video nekoliko tenkova sa zastavama tzv. “Novorosije”, da na vozilima nije bilo ruskih oznaka, ali da su pored njih pripremani obroci koji se proizvode za vojsku Rusije.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG