Dostupni linkovi

Apsolutni trijumf "naprednjaka"

Srpska napredna stranka imaće skoro dvotrećinsku većinu u novom sazivu Skupštine Srbije, Socijalisti su ostali druga najjača stranka a Nova Demokratska stranka Borisa Tadića postala je treća politička snaga.

23:46 16.3.2014.
Florijan Biber, stručnjak za Balkan iz Graca izjavio je u specijalnom živom TV programu Radija Slobodna Evropa posvećenom izborima da su neki od uzroka ubedljive pobede Srpske napredne stranke niska izlaznost i slabost opozicije. "Sukob Dragana Đilasa i Borisa Tadića unutar Demokratske stranke je u mnogome doprineo pobedi naprednjaka. Takođe, istraživanja pokazuju da su mediji dali mali prostor opozicionim strankama i to ukazuje na opasnost od dominacije jedne, Srpske napredne stranke".

23:52 16.3.2014.
Komentatorka Gordana Suša izjavila je u istom programu da su građani Srbije izgublili iluzije, što se vidi i po procentu izlaznosti. "Ako Vučić ne učini nešto od onoga sto je obećavao, sigurna sam da cemo brzo imati promenu vlasti."

23:56 16.3.2014.
Analitičar i antropolog Stefan Aleksić rekao je tokom gostovanja na našem programu da je siguran da će Aleksandar Vučić voditi desnu populističku politiku. "Ali tačka u kojoj će se naša i regionalna politička elita sinergizovati, biće u tome sto i oni vode sličnu politiku."

00:04 17.3.2014.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG